ENG

Stellingen

Goed dat je je mening hebt gegeven! Hieronder zie je hoe anderen gestemd hebben. En wat je kunt doen om bij te dragen aan een open, stimulerende en veilige werkplek. De toolkits helpen je hierbij:

  Stelling 1 van 4

  Ik durf het te benoemen als ik iets zie

  Het grootste deel van de respondenten durft het te benoemen als zij ongewenst gedrag zien gebeuren bij anderen. Met het benoemen maak je andere mensen bewust van hun ongewenste gedrag en steun je iemand die dit zelf wellicht lastig vindt. Het is voorbeeldgedrag en opent een dialoog met de betrokkenen. Ook bij het aanspreken let je erop om jouw mening of reactie op een professionele manier te delen.  Samen werken we aan een werkomgeving waar iedereen ongewenst gedrag durft te benoemen.

  71% Ja 653 stemmen
  21% Nee 195 stemmen
  8% Anders 70 stemmen
  Stelling 2 van 4

  Ik kan mijn grenzen aangeven

  Het grootste deel van de respondenten vindt dat zij hun grenzen kunnen aangeven. Dat is positief en belangrijk in de werkomgeving die we onszelf willen bieden. Op zo’n werkplek ga je met elkaar om door het aangeven, begrijpen en respecteren van elkaars grenzen. Dat zorgt voor een werkplek waarin studenten en medewerkers binnen het UMC Utrecht tevreden kunnen zijn. Je herkent dit aan een sfeer van begrip en samenwerking, waarbij collega’s en jij bereid zijn om samen te werken aan oplossingen die voor iedereen werken. Het is altijd aan te raden om de toolkits door te nemen om je eigen grenzen goed of beter te leren kennen. Samen werken we aan een werkomgeving waar iedereen zijn/haar grenzen aan kan geven.

  78% Ja 923 stemmen
  17% Nee 206 stemmen
  5% Anders 54 stemmen
  Stelling 3 van 4

  Ik durf open en eerlijk te zijn naar de mensen met wie ik werk en leer

  Het grootste deel van de respondenten vindt dat zij open en eerlijk durven te zijn. Dat is positief en belangrijk in de werkomgeving die we onszelf willen bieden. Op je werk ga je met elkaar om door jouw mening of reactie op een professionele manier te delen. Door jezelf uit te spreken, naar elkaar te luisteren en elkaar proberen te begrijpen door middel van vragen, blijven we toegankelijk voor elkaar.  Samen werken we aan een werkomgeving waar iedereen open en eerlijk durft te zijn.

  75% Ja 510 stemmen
  20% Nee 135 stemmen
  4% Anders 29 stemmen
  Stelling 4 van 4

  Ik begrijp wat ik wel en niet kan zeggen

  Het grootste deel van de respondenten is zich bewust van wat zij wel en niet kunnen zeggen. Door te letten op de reactie van je gesprekspartner, of te vragen hoe je dingen het beste kunt zeggen, kan je al veel leren over je eigen communicatie en taalgebruik. In de omgang met anderen let je erop om jouw mening of reactie op een professionele manier te delen, vraag je om feedback en pas je feedback toe in je omgang met studenten en medewerkers.  Samen werken we aan een werk- en leeromgeving waar iedereen begrijpt wat hij/zij wel en niet kan zeggen.

  85% Ja 502 stemmen
  9% Nee 55 stemmen
  5% Anders 32 stemmen